Opis
Meso krškopoljskega prašiča vzrejenega na ekološki način na naši kmetiji je pripravljeno po tradicionalnem načinu, suho soljeno in zorjeno na klasičen način z dodatki ekoloških začimb. Po zorjenju je klasično dimljeno v dimnici z bukovimi drvmi.
Brez dodanih konzervansov in aditivov.
Kuhanje šunke:
Šunko damo v lonec s toplo vodo. Čas kuhanja 1kg šunke je približno 60 minut. Čas kuhanja prilagajamo velikosti kosa šunke. Po končanem kuhanju šunko pustimo v loncu v vodi v kateri se je kuhala, da se ohladi. Tako je šunka bolj sočna.
Šunko lahko tudi pečemo v pečici, ali jo ovijemo v testo in pečemo v testu.
Je odlična za pripravo narezkov in drugih mesnih jedi.
Dober tek !
Sestavine:
svinjsko stegno ali drugi deli svinjskega mesa brez kosti in brez kože, kuhinjska sol, ekološke začimbe.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.