Čemaž ali divji česen, gozdni česen, medvedji česen
(allium ursinum)
šopki (100 gr)

 

Opis

Pripisujejo mu številne zdravilne lastnosti: spomladanska utrujenost, astma, čisti ledvice, seč, čistilno in krepčilno deluje na želodec, črevesje in črevesne zajedavce- gliste, čisti kri,  znižuje visok krvni pritisk, preprečujemo poapnitev žil, pri revmi deluje nadvse ugodno,  čisti kožo, pomaga pri oteženem dihanju in pri razstrupljanju organizma, slabo delujočih jetrih in žolčniku, krepi živce, krepi spolno moč-afrodizično delovanje, ter še veliko drugih pozitivnih dejavnosti na telo. Med drugim vsebuje tudi vitamin C in vitamin E.
Uporabljajo se vsi delo rastline: mladi sveži listi, cvetovi in čebulice. Uživajo ga lahko vsi, tudi tisti ki navadnega česna ne prenašajo, saj čemaž ne draži želodca.
Uživamo ga lahko na različne načine:
Pripravite si ga kot:
– Čemažev namaz –  tudi z bučnimi semeni, orehi, pinjolami…
– Juha iz čemaža,
– Omleta s čemažem, čemažev burek, čemaževo lazanjo
– Pire s čemažem, čemaževo špinačo, odlično se poda rižu, testeninam in krompirju
– Čemaževa pizza
– Uživamo svežega presnega v solatah, sendvičih,
– čemaževe liste stisnite s sokovnikom. Sok nato po želji zgostite s pinjencem ali kefirjem in tako pripravite čemažev smoothie.

Dodatne informacije

Teža 0.10 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio Čemaž – sveži”

Povejte naprej

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Vpišite svoj e-poštni naslov in sledite vsem novostim, dogodkom in prireditvam na naši kmetiji in v okolici ter bodite na tekočem z našo ponudbo v spletni trgovini.