O nas

Ekološka turistična kmetija, ki leži na manjši vzpetini daleč stran od prometnega vrveža in industrije.

Kmetija je obdana s polji, travniki ter tudi gozdom, ki je nalašč za sprehode in nabiranje gob. 

Pri nas se naužijete zdrave ekološke hrane, svežega zraka, miru in tišine. Spoznate in igrate se lahko tudi z številnimi domačimi živalmi, psičko Aiko, mucki, kozicami, konji….

Nahajamo se v sredini med Ljutomerom, Ptujem in Gornjo Radgono v Kuršincih pri Mali Nedelji. Do nas se pripeljete po pomurski avtocesti- izvoz Sv.Jurij ob Ščavnici, ki je oddaljen le 9 km. Od tam vas usmerjajo naše usmerjevalne table!

Mala galerija fotografij (5-10 fotografij)

Naša zgodovina seže v 18. stoletje.

Pojavlja se vprašanje kam bi uvrstili začetek obstoja naše kmetije, vendar točne letnice ne poznamo. Vemo pa, da so naši predniki kmetijo imenovali Vrbnjakovi na njivah, saj nas obdajajo same njive, najbližji sosedi pa so od nas oddaljeni približno 500 metrov. To frazo še dandanes slišimo med starejšimi ljudmi.

Ta kmetija je bila v preteklosti veleposestna kmetija. Naš oče in mama sta kmetijo prevzela od stricev leta 1957.

Midva z ženo sva leta 1995 kmetijo prevzela od svojih staršev.

Že leta 1994 smo pričeli z vrtnarjenjem, torej vzgojo okrasnih rastlin in sadik zelenjave.

Leta 1998 pa tudi z pridelavo zelenjave na prostem. V letu 2000, ko smo postavili večji plastenjak pa smo še pričeli s pridelavo paradižnika, solatnih kumar in paprike. Vse v pokritih prostorih.

 

0
zadovoljnih gostov v apartmajih
0
otrok v šoli jahanja
0
obiskov družin z otroki

Že od vsega začetka smo želeli pridelovati zdravo in naravno.

Zato smo v letu 2009 celotno kmetijo preusmerili v ekološko kontrolo. In kasneje uspešno prejeli tudi certifikat. Začela se je oblikovati zavest, kjer so ljudje vedno bolj priznavali ekološko prehrano, zdravju in naravi prijazno.

V enakem letu smo odprli tudi štiri, na novo zgrajene apartmaje in v mesecu oktobru sprejeli prve goste.
K oddajanju apartmajev smo nato v našo ponudbo vključili tudi jahanje konj ter ostalo ponudbo na kmetiji, kot so ribolov, pomoč na kmetiji, počitnice za otroke,…
Z registracijo dopolnilne dejavnosti na kmetiji smo pričeli predelovati tudi mesnine iz prašičjega mesa.
V delu je vpeta cela družina, vsak primakne svoj delež  po svojih zmožnostih. Poleg Antona in Mire ki kmetijo tudi vodita so še v pomoč otroci, Matej, Simon in Maja ter babica Marta

Tako sedaj družina Vrbnjak na kmetiji Vrbnjakovi na njivah ponuja najem apartmajev, jahanje, vožnjo s kočijo, ribolov v naši mlaki, kolesarjenje, pridelave in predelave zelenjave, testenin, jabolčnega soka in kisa, peko kruha in pogač, predelavo suhomesnatih proizvodov,…

Po dobrih desetih letih našega pestrega delovanja, še imamo vedno veliko planov in načrtov. In sicer želimo našim gostom čim bolj približati našo dejavnost in jim ponuditi storitve na najvišjem nivoju. Želimo izpostaviti domače, lokalno, ekološko in jim približati naravo ter življenje na kmetiji.

Skratka: "Pravi raj za dušo in telo!"

Vpišite svoj e-poštni naslov in sledite vsem novostim, dogodkom in prireditvam na naši kmetiji in v okolici ter bodite na tekočem z našo ponudbo v spletni trgovini.