Partnersko kmetovanje

Po Sloveniji
Partnersko kmetovanje je na izmed možnosti, kako skrajšati verigo od kmeta do kupca. Potrošnik se zaveže, da bo pridelke jemal in s tem zagotovi večjo varnost kmetu in sebi nižjo ceno.
partnersko-kmetovanje-turisticna-kmetija-vrbnjak

Opis

Večina kmetov, s katerimi lahko vstopite v partnerstvo v Sloveniji, ima ekološki certifikat. Stranka dobi kvalitetno zelenjavo direktno iz njive, ki jo lahko pride tudi pogledat ali celo lahko pride stranka sama pomagat pri pridelavi. Prejeta zelenjava je tako kar najbolj sveža, poreklo pa seveda nesporno.

Partnersko kmetijstvo rešuje vprašanje financiranja pridelave hrane v prihodnosti z edinstvenim financiranjem izbranega pridelovalca. Vizija je ohraniti dostop do zemlje in opreme, da bodo imele posamezne skupnosti zagotovljeno dobavo zdrave hrane in najpomembnejše za prihodnost, da bodo pridelovalci lahko ekonomsko preživeli.

Partnersko kmetijstvo spodbuja lokalno pridelavo in porabo hrane ter trajnostno in etično potrošništvo s posebnim poudarkom na solidarnosti do manjših kmetov, ki kmetujejo ekološko. Z ekološkim načinom pridelave, s krajšimi transportnimi potmi ter občutnim zmanjšanjem embalaže in odpadkov zmanjšujejo okoljski odtis hrane. Prispeva h krepitvi lokalne ekonomije, povezuje mesto s podeželjem in neguje tradicionalno kulturo pridelovanja hrane.

Prednosti za kmeta:

 • zimski čas, ko je malo dela na polju, porablja za oglaševanje in pridobivanje »partnerjev«, kasneje, v polni delovni sezoni, pa s prodajo in z oglaševanjem nima dela;
 • plačila za sezono dobi v začetku pridelovanja, ko je denar najbolj potreben;
 • ima zagotovljen zakup pridelka;
 • ima priložnost spoznati ljudi, ki uživajo hrano, ki jo pridela ter posledično možnost izboljšanja, če je le ta potrebna.

Prednosti za potrošnika:

 • dobi popolnoma sveže pridelke;
 • se spozna z različnimi vrstami zelenjave in načini priprave le-teh;
 • obišče kmetijo in si ogleda način pridelave hrane, ki jo uživa;
 • omogoči otrokom stik z virom hrane in izpostavljenost novim vrstam zelenjave;
 • razvije prijateljski odnos s kmetom, ki prideluje njihovo hrano.

Partnersko kmetovanje ni omejeno le na zelenjavo. Nekatere kmetije ponujajo svojim partnerjem tudi jajca, domač kruh, meso, sir, sadje, rože in druge izdelke s kmetije. V nekaterih oblikah partnerskega kmetovanja se kmetje povežejo s sosednjimi kmetijami z namenom dopolnitve ponudbe.

To je bilo nekaj misli in zapisov iz različnih javnih javnih virov.

Tudi naša kmetija se je  odločila za partnersko kmetovanje. In sicer z namenom, da se kolikor se da oblaži upad dohodka iz turizma in da se posledično s tem pomaga tudi Vam z domačo ekološko hrano.

Že do sedaj redno sodelujemo z nekaj našimi stalnimi strankami in gosti, ki jim dobavljamo naše pridelke in izdelke in jih tudi tedensko dostavljamo na relaciji : od doma-Kuršinci – Ptuj – Maribor – Sl. Bistrica – Celje – Domžale – Mengeš – Ljubljana. Občasno tudi Vrhnika,  Kranj – Radovljica…ali pa pošljemo tudi po pošti.

Za dostavo in lokacijo prevzema se dogovorimo sproti s uporabnikom. Za večja naročila pa smo pripravljeni dostavljati tudi na druge lokacije po Sloveniji.

V ponudbi imamo naše domače ekološke BIO pridelke in izdelke :

 • sezonsko BIO zelenjavo( solate, čemaž, koprive, solatne kumare, kumare za vlaganje, paradižnik, papriko, bučke, blitvo, fižol, zelje, ohrovt, brstični ohrovt, brocoli…
 • predelano BIO zelenjavo: višek zelenjave predelamo – vložimo ( vložene kumarice, vloženo papriko, paradižnikovo mezgo, čemaževo pesto, kislo zelje, kisla repa …)
 • Mesni BIO izdelki: Izdelki iz krškopoljskih prašičev ( salame, klobase, sušena slanina, ocvirki, zaseka, meso iz tünke, tlačenka, prašičja mast, krvavice, kašnate klobase, šunke …)
 • BIO Testenine in domači keksi : pšenični široki rezanci, jušni pšenični rezanci, široki rezanci iz polnozrnate pirine moke, jušni rezanci iz polnozrnate pirine moke, pšenični široki rezanci z dodatkom ekološkega čemaževega pesta,  ekološke rdeče pese,  ekoloških kopriv, pirini široki rezanci z dodatkom  ekološkega čemaževega pesta. ekološke rdeče pese, ekoloških kopriv…
 • BIO jabolčni sok
 • Bio jabolčni kis in jabolčni kis z zelišči
 • BIO bučno olje, bučna semena
 • BIO kokošja jajca
 • In še bi se našlo.

Vso delovanje smo si zamislili tako, kot smo ga izvajali do sedaj, saj je le to izpadlo učinkovito in kar se da preprosto. Le da sedaj vzpostavljamo našo spletno trgovino https://www.turisticna-kmetija-vrbnjak.si/trgovina/,  kjer bodo bodoči partnerji imeli točen vpogled o vseh razpoložljivih artiklih  in možnost naročanja kar direktno preko obrazca spletne trgovine ali pa tudi na e-majl ali sms.

Dogovorjeno predplačilo se opravi pred začetkom pridelave (leta) in se potem sproti poračunava do porabljenega vplačanega zneska. Na vso ponudbo partnerji  prejmejo 10% popust na vse cene artiklov, ki so na  naši spletni trgovini , dodajamo pa tudi posebno darilo!
Naše dosedanje stranke v povprečju na leto prevzamejo izdelke in pridelke v vrednosti
od 500,oo do 2.500,oo € , nekatere  tudi več.

Tako smo si oblikovali 5 vrst partnerstva glede na vplačano predplačilo:

partner Predplačilo partnerstva Popust na artikle Nagrada: nočitve v naših apartmajih
1.    500,oo € 10 % 1 x nočitev za (2 osebi)
2. 1.000,oo € 10 % 1 x nočitev + zajtrk za (2 osebi)
3. 1.500,oo € 10 % 1 x nočitev  + zajtrk in večerja za (2 osebi)
4. 2.000,oo € 10 % 1 x nočitev za družino (4 osebe)
5. 2.500,oo € 10 % 1 x nočitev + zajtrk za družino ( 4 osebe)

 

Partner pred dogovorom – pogodbo, izbere želeno partnerstvo in podpiše pogodbo o partnerstvu in sodelovanju ter vplača izbrani znesek predplačila.  S tem je partnerstvo Partnerskega kmetovanja sklenjeno.

S tem partner pridobi pravico naročanja in prevzemanje domačih sezonskih BIO pridelkov in izdelkov pridelanih na kmetiji. Naroča lahko preko spletne trgovine ali direktno po e-majlu ali telefonu.

Glede načina naročila se partnerja medsebojno dogovorita.

Partner – kupec lahko tudi  obišče kmetijo in si ogleda način pridelave hrane ki jo uživa, lahko pa tudi pomaga pri različnih delih pri pridelavi ali predelavi.

Z dogovorom lahko pridelovalec-kmet partnerju priskrbi tudi BIO pridelke in izdelke sosednjih ekoloških kmetij, ki jih sam nima na zalogi ali v pridelavi.

Partnerja skupno beležita porabljena vplačana sredstva. Po porabi pa lahko obnovita pogodbo v željenem znesku.

 

Prisrčno Vas vabim, da razmislite o omenjeni ponudbi, hkrati pa Vas vabim, da morda še kaj predlagate.
Naša kmetija pa se bo seveda potrudila, da Vas oskrbimo s kakovostnimi BIO pridelki in izdelki.

Glede na našo proizvodnjo in zmožnosti bomo sprejeli določeno število partnerjev. Po potrebi in Vaši želji ter obsegu povpraševanju pa bomo tudi povečali pridelavo. Seveda vse v okviru naših zmožnosti.

Za dodatne informacije sem vam na voljo na tel št: 031 705 646  ali na e-majlu   tk.vrbnjak@gmail.com

Vzorec pogodbe o partnerskem kmetovanju lahko tudi takoj prenesete tukaj in nam jo podpisano pošljete na zgoraj naveden e-poštni naslov.

 

Lepo pozdravljeni iz Prlekije in ostanite zdravi!

Ekološka turistična kmetija Vrbnjak

Povejte o dogodku naprej ...

Facebook
LinkedIn
E-pošta
Natisni

Ste se udeležili kakšnega našega dogodka?

Veseli bomo oddaje mnenja na naši Facebook strani.

Vas zanima ta dogodek?

Vpišite svoje podatke in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali za dogovor o vseh podrobnostih dogodka.